Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Радовельська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04343620) був реорганізований і увійшов до складу Олевської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Роз'яснення про нарахування дотації на молодняк ВРХ

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року №107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва» передбачено дотацію за молодняк, який народився в господарствах фізичних осіб.

Дотація за молодняк нараховується за кожні повні чотири місяці його утримання тобто після  чотирьох місяців і одного дня власнику теляти нараховується 300 гривень дотації.

За наступні повні чотири місяці утримання після восьми місяців і одного дня власнику тварини нараховується 700 гривень.

Якщо власник теляти не подав перший раз за чотири місяці утримання тоді йому нараховується 1000 гривень (300 гривень за перших чотири місяці утримання і 700 гривень за наступні чотири місяці його утримання).

За наступні повні чотири місяці утримання після дванадцяти місяців і одного дня власнику тварини нараховується 1500 гривень.

Якщо власник теляти не подав перший та другий раз за вісім місяців утримання тоді йому нараховується 2500 гривень (300 гривень за перших чотири місяці утримання і 700 гривень за наступні чотири місяці його утримання і 1500 гривень за наступні чотири місяці його утримання).

Документи приймаються на телят які на дату подання документів не досягли 13 - ти місячного віку. На телят, які старші 13 місяців дотація не нараховується.

Варто знати, що дотації на куплених телят держава не надає. Адже така державна підтримка розрахована не лише на стимулювання населення утримувати молодняк великої рогатої худоби, а й на збереження маточного поголів’я корів. Тому, згідно з прийнятою постановою, на державну підтримку можуть розраховувати лише ті селяни, у господарствах яких цей молодняк народився. Іншими словами, якщо телята куплені – дотації не буде.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *